ФОТО-ТЕКСТ
Среда, 24.04.2024, 23:22
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная РегистрацияВход
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Что включает в себя понятие: государство, держава?
1. Люди
2. Территория, земля
3. Водные ресурсы
4. Полезные ископаемые
5. Президент и его администрация
6. Верховна рада
7. Служащие госаппарата
8. Кабинет министров
Всего ответов: 9
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Октябрь » 28 » Фонд підвищує страхові виплати потерпілим на виробництві
15:18
Фонд підвищує страхові виплати потерпілим на виробництві

Про підвищення соціальних гарантій потерпілим на виробництві та членам їх сімей розповідає директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерій АКОПЯН:

«Насамперед варто зазначити, що Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України є самоврядною організацією, яка гарантує всім застрахованим громадянам України, які перебувають в офіційних трудових відносинах, соціальний захист у разі травмування в процесі трудової діяльності.

Тобто під страховим захистом Фонду перебувають майже 13 мільйонів громадян, і майже 308 тисячам потерпілих та членам їх сімей Фонд здійснює страхові виплати на сьогоднішній день.

Важливо наголосити, що ніхто із застрахованих осіб особисто страхові внески до Фонду не сплачує. Основним джерелом надходжень до бюджету Фонду є внески роботодавців, які сплачуються у відсотках до бази нарахування єдиного внеску відповідно до класу професійного ризику.

Виходячи із фінансових можливостей Фонду, у березні цього року правлінням Фонду двічі було прийнято рішення про підвищення щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей шляхом перерахунку.

Так, з 1 березня 2012 року Фонд здійснив перерахунок щомісячних страхових виплат більш ніж 309 тисячам потерпілих та членам їх сімей на коефіцієнт темпів росту не реальної, а номінальної заробітної плати. У зв'язку з цим розмір страхових виплат збільшено на максимальний коефіцієнт 17,6% проти 10,2% у 2011 році.

Також у березні цього року Фондом вперше з часу існування здійснено осучаснення щомісячних страхових виплат 217 тисячам осіб, тобто проведено додатковий перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх сімей за минулі роки (2002-2005 роки).

У результаті здійснених перерахунків середній розмір щомісячної страхової виплати по Україні зріс на 246 гривень, а потерпілим, які травмувались у вугільній галузі на 328 гривень.

З метою продовження реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича та рішень Уряду щодо проведення подальшого осучаснення страхових виплат потерпілим правлінням Фонду прийнято рішення про додаткове перерахування, починаючи з вересня цього року, страхових виплат потерпілим, яким зазначені виплати були призначені до 1 березня 2007 року.

Прийняттю цього рішення слугувала злагоджена робота правління та виконавчої дирекції Фонду протягом останніх років щодо наповнення бюджету Фонду, широкої дискусії і розуміння важливості цієї роботи сторонами соціального партнерства.

Внаслідок проведення зазначеного перерахунку протягом жовтня буде підвищено страхові виплати майже 245 тисячам потерпілих та членам їх сімей.

Очікується, що середній розмір щомісячної страхової виплати після вищезазначеного перерахунку по Україні збільшиться на 215 грн.

Так, за двома етапами осучаснення протягом цього року середній розмір підвищення страхових виплат потерпілим на виробництві становить більше 460 гривень.

Продовження подальшого осучаснення страхових виплат наступних років буде залежати від ефективності зростання національної економіки, що дозволить забезпечити фінансову стійкість Фонду та справедливий соціальний захист потерпілих, членів їх сімей, а також постійний страховий захист найманих працівників.»

 Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  у м. Славутич  було  проведено перерахунок  30 потерпілим. В результаті середній розмір доплати кожному потерпілому склав  167 грн. При цьому,  у кожної особи розмір збільшення індивідуальний.  

 Відділенням у повному обсязі і вчасно відшкодовується шкода, заподіяна працівникові внаслідок ушкодження його здоров»я на виробництві, або в разі його смерті особам, які мають на це право в разі втрати годувальника. Потерпілі в будь який час можуть звернутись до відділення з питання перерахунку, або з будь-яких інших питань, де завжди отримають вичерпну консультацію від працівників відділення.

Просмотров: 1101 | Добавил: photo-text | Теги: Травмы, пострадавшие, гарантии, социальные, выплаты, Президент | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024