ФОТО-ТЕКСТ
Пятница, 29.03.2024, 11:41
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная РегистрацияВход
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Кто или что является источником и хранителем национальной самобытности, фолклера и культуры?
1. Сельское население
2. Затрудняюсь ответить
3. Городское население
4. Администрация Президента
5. Верховная рада
6. Кабинет министров
7. Олигархи
Всего ответов: 10
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Декабрь » 10 » В центрі уваги і турботи – людина праці.
00:46
В центрі уваги і турботи – людина праці.
Інтерв’ю з директором виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерієм АКОПЯНОМ.

-
​ Валерію Григоровичу, розкажіть будь-ласка, яку роль в державі відіграє Фонд?

- Насамперед хочу зазначити, що становлення та розвиток соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Україні було започатковано з прийняттям Законів України "Про основи законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 14 січня 1998 року, "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 23 вересня 1999 року.

Державну реєстрацію Статуту Фонду проведено 22 серпня 2000 року, а з 1 квітня 2001 року, коли набрав чинності наш базовий Закон, почали здійснюватись страхові відшкодування та надаватись соціальні послуги потерпілим.

Тобто, в серпні ми відзначили тринадцяту річницю з дати утворення Фонду.

За цей період проведено значну роботу по створенню в державі нової системи соціального захисту наших громадян, які з причин виробничого характеру втратили здоров’я або годувальника, в результаті чого Фонд виріс у потужну фінансову структуру, яка реально забезпечує реалізацію державної політики в сфері соціального страхування громадян України.

В сфері відповідальності Фонду – цілий комплекс серйозних завдань, від грамотного вирішення яких залежить якість життя і рівень захисту інтересів людей праці, їх впевненість в завтрашньому дні.

Акцентую вашу увагу, що під страховим захистом Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві перебуває понад 13 мільйонів працюючого населення, на обліку Фонду знаходяться майже 307 тисяч потерпілих та членів їх сімей.


-​ Які соціальні послуги та виплати здійснює Фонд?


- Рівень відповідальності Фонду перед суспільством вимірюється розміром щомісячної суми страхових виплат потерпілим, яка складає близько 520 млн. грн.

Всього з початку діяльності Фонду потерпілим на виробництві та членам їх сімей виплачено тільки виплат на суму понад 31,4 млрд. гривень.

В структурі витрат Фонду близько 92 відсотків коштів спрямовується на страхові виплати та медико-соціальні послуги потерпілим на виробництві.

З огляду на це, в сфері соціального страхування Фонд є найефективнішою організацією по використанню коштів.

В цілому Фонд успішно здійснює у сукупності близько 30 видів послуг та допомог, у тому числі соціальних, медичних, реабілітаційних, лікувальних, оздоровчих, профілактичних та інших.

За перше півріччя 2013 року з бюджету Фонду потерпілим (членам їх сімей) виплачено понад 3 млрд. грн., що на 820 млн. грн., або на 37,6% більше, ніж у І півріччі 2012 року.

Середньомісячний розмір страхової виплати на одного потерпілого (члена його сім'ї) за І півріччя 2013 року склав 1 641,9 грн., що на 34,2% більше порівняно з І півріччям 2012 року.

З метою впровадження в життя політики Президента України В.Януковича щодо підвищення стандартів життя людей, реалізації завдань Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», соціальних ініціатив Глави держави, у 2012 році Фондом було здійснено три етапи підвищення страхових виплат потерпілим на виробництві, в результаті чого середній розмір щомісячної страхової виплати на одну особу по Україні збільшився на 55 відсотків, з 782 грн. до 1210 грн., а у шахтарів – до 1593 грн. або на 56 відсотків в порівнянні з початком 2012 року.

Також з 1 березня 2013 року розмір щомісячних страхових виплат підвищено ще на 14,9 відсотка, в результаті чого середній розмір щомісячної страхової виплати на одну особу по Україні склав 1384 грн., а у шахтарів відповідно – 1834 грн.

Завдяки солідарній системі накопичення страхових внесків ми оперативно реагуємо на надзвичайні ситуації, які стаються на виробництві і пов’язані із травмуванням працівників.

Так, потерпілі в недавній аварії на заводі «Стирол» отримують необхідну медичну допомогу за рахунок Фонду.

Ми здійснили попередні розрахунки сум страхових виплат родинам загиблих і утриманцям.

Очікувана загальна сума одноразової допомоги, яка буде виплачена утриманцям, складає понад 2,2 млн. гривень.

Крім того, всім утриманцям будуть виплачуватись щомісячні страхові виплати, а також пенсія у зв’язку з втратою годувальника, відповідно до чинного законодавства.

Фонд надає потерпілим на виробництві цілий комплекс послуг з медичної та соціальної реабілітації потерпілих.

Впродовж першого півріччя 2013 року у закладах охорони здоров’я було проліковано 15 625 потерпілих на виробництві на загальну суму понад 30,0 млн. гривень.

Лікарськими засобами та виробами медичного призначення було забезпечено 19 384 потерпілих на виробництві на суму майже 29,0 млн. гривень.

Технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними виробами) було забезпечено 1 959 потерпілих на суму 8,2 млн. гривень.

За цей же період засобами пересування (колясками) було забезпечено 217 потерпілих на виробництві на суму 2,2 млн. гривень.


-​ Яке місце у Вашій роботі займає реабілітація потерпілих?


- Фонд успішно забезпечує інвалідів внаслідок трудового каліцтва медичною реабілітацією та санаторно-курортним лікуванням в кращих закладах України.

В цьому році планується забезпечити санаторно-курортним лікуванням 13 493 осіб.

За перше півріччя забезпечено 5 262 інваліда внаслідок трудового каліцтва на суму понад 55,0 млн. грн.

Потерпілі на виробництві у цьому році проходять санаторно-курортне лікування в санаторіях різних профілів. Усі послуги відповідно до рекомендованого профілю лікування входять у вартість путівки, яка складається з лікування, харчування та проживання потерпілого.

Аби наші потерпілі отримали якісне санаторно-курортне лікування, ми виставляємо високі вимоги до санаторних закладів щодо діагностики і лікування, до послуг харчування, проживання, термінів надання послуг тощо.


-​ Які завдання ставите перед собою у цьому році?


-​ З метою реалізації політики Президента України щодо підвищення соціальних стандартів життя, Фонд планує продовжити подальше осучаснення страхових виплат найбільш незахищеним категоріям наших потерпілих.

Стовідсотково забезпечити потребу інвалідів у спецавтотранспорті, тобто придбати 678 автомобілів для інвалідів внаслідок трудового каліцтва, які перебувають у черзі.

Також в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на інтеграцію осіб з особливими потребами у сучасне суспільство, забезпечення їх самореалізації, духовного зростання, Фондом започатковано проведення щорічних всеукраїнських спартакіад серед інвалідів внаслідок трудового каліцтва.

Фінальні змагання першої Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» пройдуть з 26 по 29 вересня 2013 року у м. Алушті. Їх учасниками стануть понад 250 потерпілих на виробництві – переможців та призерів відбірних змагань з усіх регіонів України.

Просмотров: 1074 | Добавил: photo-text | Теги: Фонд, фсс, профилактика, выплаты, инвалиды, несчастный случай, акопян, потерпевшие | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024