ФОТО-ТЕКСТ
Вторник, 16.04.2024, 15:11
Приветствую Вас Гость | RSS
 
Главная РегистрацияВход
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Что включает в себя понятие: государство, держава?
1. Люди
2. Территория, земля
3. Водные ресурсы
4. Полезные ископаемые
5. Президент и его администрация
6. Верховна рада
7. Служащие госаппарата
8. Кабинет министров
Всего ответов: 9
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Июль » 1 » Виплати потерпілим на виробництві
18:51
Виплати потерпілим на виробництві

Соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича полягають у покращенні якості життя наших громадян. Головним напрямом у виконанні ініціатив є підвищення ефективності соціальної політики, відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на покращення рівня життя різних верств населення.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Славутич цілеспрямовано проводять свою роботу саме у цьому напрямі.

З 1 березня 2013 року відповідно до постанови правління Фонду від 19.03.13 №1 «Про внесення змін до Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат» проведено перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим та особам, що мають на це право в разі смерті потерпілого, на коефіцієнт 1,149. В цілому по відділенню 42 потерпілим та членам їх сімей донараховано щомісячних страхових виплат на суму 5331 грн. Внаслідок перерахування середній розмір доплати на одного потерпілого  та одну особу, що має право на виплати у разі смерті потерпілого в місяць склав 127 грн.

У 2013 році Президентом України визначено одним із пріоритетів нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України» - збільшення державної підтримки малозабезпеченим сім'ям з дітьми.

Фонд з початку своєї діяльності приділяє значну увагу сім'ям загиблих на виробництві. Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» передбачено виплату їм одноразової допомоги, щомісячної страхової виплати та відшкодування витрат на поховання. Розмір одноразової допомоги сім'ї у разі смерті потерпілого не повинен бути меншим за п'ятирічну заробітну плату потерпілого, а на кожну особу, яка перебувала на утриманні потерпілого, не меншим за однорічний заробіток померлого. При цьому, сума одноразової допомоги виплачується без граничних розмірів, на відміну від одноразової допомоги в разі стійкої втрати професійної працездатності. При призначенні щомісячних страхових виплат дітям та іншим особам, що перебували на утриманні потерпілого, не враховується розмір пенсії по втраті годувальника внаслідок нещасного випадку на виробництві. Цим самим, уже на законодавчому рівні, визначено особливий підхід до цієї категорії застрахованих осіб.

Страхові виплати у разі смерті потерпілого у відділенні отримують 4 дітей – утриманців, батьки яких загинули на виробництві. За шість місяців поточного року сім'ям, що втратили годувальника, відшкодовано понад 50тис. грн.  щомісячних страхових виплат. Середній розмір щомісячної страхової виплати на одну дитину  станом на 1 квітня 2013 року склав 2114 грн., тоді, як середній розмір щомісячної виплати на одного потерпілого 870 грн.



По матеріалах Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м.Славутич

Просмотров: 1269 | Добавил: photo-text | Теги: Фонд, Славуитич, Информация, несчастній случай | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024